Göteborgsvarvet och Mentor!

IMG_0649

IMG_0651

IMG_0652

 

 

I fredags tog jag bilen ner till Göteborg. Jag var klar med BODYPUMP kvartalen kl 20.45 och sen direkt in i bilen. Hade en massa energi, men självklart så somnade jag direkt när jag väl hade checkat in på hotellet. Kl var då 02:00 så inte konstigt att jag var trött:)

Jag sov mycket gott och jag kunde sova ut då loppet inte skulle börja förrän 13.00 på eftermiddagen.
Jag hade kommit ner för att springa för MENTOR

Vad vi gör

Mentor är en ideell organisation som jobbar med mentorskap för unga mellan 13 och 17 år. Vi ger ungdomar kraft att växa och vi är stolta över att kunna säga att vi, genom våra olika mentorskap, når flera tusen ungdomar i Sverige – bara i år!

”Sedan jag fick en mentor är jag på något sätt modigare och har vuxit.”

För att lyckas arbetar vi med MENTORSKAP, KOMMUNSAMARBETEN, SKOLSAMARBETEN och genom finansieringar från FÖRETAG. Vi har även flera verksamheter för FÖRÄLDRAR.

Fantastisk organisation som jag kommer samarbeta mer med under hösten. Viktigt att ungdomar får en trygg omgivning där vuxna finns med och kan vara ett stöd.

Jag åkte upp till starten för att gå till tältet där MENTOR var och fick min fina tröja som jag skulle ha under loppet. Vädret var vackert, men otroligt varmt. Jag hade innan mött upp Bea och Alexander för att ta oss till starten.
Jag var osäker på om jag hade för mycket på mig, men hade inget jag kunde byta till heller.
Det blev iaf mina 2XU kläder och dom var perfekt att springa i. När man står stilla och det är varmt så är det varmt att ha dem på mig, men så fort jag håller igång så blir kläderna och det blir inte lika varmt länge. Kläderna håller mig sval under loppet och man slipper värmeslag.

13.03 gick start skottet för startgrupp 2 och jag började springa. I all denna folksamling dras man med av alla som springer och efter 3-4 km känner jag hur jag samlar på mig lätt mjölksyra och det är inte bra. Jag fick börja påminna mig om att detta lopp är inte att springa förbi så många som möjligt, utan att jag springer för att det är kul och för att jag bara tävlar med mig själv. Jag kunde då börja ta det mer i min takt och låta allt omkring bara ske och jag fokuserade på mina steg och hur jag trampade ner fötterna, stabiliserade kroppen och hitta en behaglig andning som jag kunde få kraft ifrån.

Det var tungt att springa i denna värme och vid varje vätskekontroll var jag tvungen att fylla på med vatten och även hälla vatten över huvudet för att svalka knoppen.

Plötsligt hade jag endast 2 km kvar och jag fick jobba hårt dom sista km. På vägen var det löpare som en efter en fick lägga av och om dom själva inte ville lägga av så var det deras kropp som helt hade lagt av och kunde inte röra sig framåt. Kroppen blir helt utslagen och man tar sig ingenstans då det inte finns bränsle kvar att hämta. Lite obehaglig att se, men det fanns bra med arrangörer som hjälpte till direkt.

Sista biten när jag kom in i friidrotts arenan så var det bara att spörta den sista biten. Jag tog ut allt som just då fanns kvar. Jag fick gärna ramla ihop efter mållinjen. Tårna värkte, lungorna värkte och benen bar mig inte.

Jag hade kommit in i mål på 1:33:06 fast mina tankar var att komma in under 1:30. Jag var mycket nöjd iaf. Så här såg loppet ut för mig:

Skärmavbild 2013-05-19 kl. 23.03.11

 

 

 

 

 

Jag tog mig tillbaka till MENTOR tältet och hämtade mina saker och sen åkte ner till hotellet igen. Jag la mig en stund och somnade. Var riktigt skönt, men sen skulle jag möta upp Bea och Alexander. Jag duschade och drog på mig kläder och gick iväg till pizzerian som vi skulle ses på. Blev en Hawaii för min del och OJ vad det var gott.

Vi tog oss sen till LISEBERG och Bea och Jag åkte 2 åkattraktioner, sen var det bra. Blev spegelrummet också där vi fick oss ett gott skratt. Vi var alla trötta så vi begav oss till våra hotell. Jag landade i sängen och skulle kolla Eurovision. Så några låtar för att sen sen vakna igen när man delade ut poängen..somnade igen och vaknade av att det var slut och en thriller hade börjat:) Det var bara att fortsätta sova vidare.

Idag söndag var det hemresa. Bea och Alexander skulle åka med.
Skön resa hem med godis, bullar, kaffe osv. Var i stan runt 17.00 och jag åkte vidare hem sen.
Så fort jag kom hem var det dags att plantera buskar, äppelträdet och en pion som levererades hem i fredags. Det var skönt att vara ute en stund. Dimmigt ute, men det var en härlig fuktighet i luften och jag fick energi. Plockade lite ogräs, vattnade lite extra så allt fick vatten.

Nu är det ryggläge framför TV:n och snart lägga mig.
Imorgon klasser och PT-Kunder.

 

IMG_0686

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *