Julstressen!

4 dagar kvar att jobba och sen blir det semester 2 veckor. Det ska bli så skönt att bara vara och släppa allt. Ladda upp inför nästa år. Jag ser verkligen framemot nästa år och har mina mål att sträva efter. Lägga upp en ny budgetplanering inför nästa år och välja vilka projekt jag ska ta som för mig vidare till målen.
Fantastisk känsla att öppna ett kuvert från skatteverket och för första gången få tillbaka pengar istället för att betala in. Otrolig känsla och en lättnad i hela kroppen. Snacka om att jag då kan fokusera på vad jag verkligen vill och släppa hur jag ska betala tillbaka skatt.
Det har varit en stress för mig förut när året börja komma till sitt slut och jag kan tänka mig att det kan vara en stress för så många andra också. Stressen kan också vara att inhandla julklappar, kanske ha råd med det och sen hinna med att laga den perfekta julmaten och sen hinna med att träffa alla släktingar som bor överallt och ingenstans.

I år har jag planer på att ta det lugnt och att folk får komma till oss istället. Ingen panik för julmaten…köttbullar är köttbullar och julskinkan klarar sig rätt bra i ugnen. Julklappar ja visst, men inte så lilltjejen drunknar i dem. Hon kommer ändå bara tycka att julpappret är roligare:)

Jag vill inte vara sönderstressad när jag kommer tillbaka efter ledigheten. Det är en tid där man ska luta sig tillbaka och bara njuta och vara med nära och kära. Det är inte värt att stressa upp och bryta ner en i all den stress som redan finns.
Det bästa är att jag behöver inte och jag kan bestämma själv vad jag vill och inte vill. Vill jag inte träffa den släktingen så behöver jag inte då något annat får mig att må bättre.

Njut och ha god jul och gott nytt år.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *