Målet ska nås……

20140104-215914.jpg

Nu kan jag tänka mig att många ska komma igång med jobb och alla vardaglig sysslorna ska rulla igång!?
Löftet kanske är satt att nu jäklar så kommer detta nya år bli helt annorlunda än förra året. Nu är det träning som gäller på schemat!! Jag ska vara hemma mera och jag ska då umgås med barnen mer osv osv.

Det jobbiga är inte att man lovar sig något om den förändring som man vill göra. Det jobbiga är just den delen då löftet ska göras i praktiken, men inte uppfylls!
Ingen är och kommer alltid vara perfekt…… jag menar att alla är perfekta och även missar är perfekta.

1.
Sätt upp ett REALISTISKT mål hur många gånger i veckan du tex vill träna. Det du mäktar med just nu i stunden och har tid med.

2.
Sätt upp en REALISTISK tidpunkt på dygnet som du kan träna på och hur länge du kan träna i tid. Är det 15 minuter eller 60 minuter?? Spelar ingen roll då det du som lägger upp detta och den ska vara REALISTISKT för just dig och ingen annan.

3.
Var SANN mot dig själv från vilken nivå du utgår ifrån. Har du inte tränat på mycket länge, men gjort det vid unga år…. så lev inte på gamla meriter då du kanske maxade i bänkpress. Träning är färskvara och skador kan komma snabbt om man är dumdristig.

4.
Bor du själv är det bara att komma igång, men lever du med familj så se till att familjen får reda på att du ska komma igång med träning och att du kommer träna denna dagen och den tidpunkten och om det OK för resten av familjen. Dumma kan vara att man bara dra iväg utan att resten av familjen får reda på varför och då börjar spekulera varför du bara drar iväg.

Vet familjen om vad du har för planer och mål, så kan familjen vara mer stöttande än avvisande.

5.
Kanske den viktigaste punkten för att komma igång.
Börja i lugnt tempo och testa dig fram. Se vad som händer och hur det känns när du gör en övning. Experimentera olika sätt i övningar på hur du skulle kunna få bästa kontakten med lårmusklerna om du tex ska köra KNÄBÖJ.
Skador kommer oftast av att man lägger på för mycket vikter när man inte tränat på massa år eller att man börja med sin träning genom rädsla för att misslyckat eller skulle se dum ut på gymet.
Istället för rädsla går du in med nyfikenhet vad du kan prestera idag och känner du att ena benet känns starkare än den andra så är det bara ett bra facit på vad man behöver jobba på inför nästa träningspass.

 

Jag ser det som att man kan inte göra fel i träning om man börjar och accepterar vilken plattform man börjar på. Jag själv exprimenterar hela tiden med min kropp utan att alltid veta vad jag gör, men gör jag det inte så kommer jag inte heller lära mig hur min kropp svarar för den övningen. Jag vet att jag inte kan gå ner i spagat och istället för att vara dumdristig och försöker trycka mig ner i spagat och eventuellt sträcka något så börja jag med stretch övningar och sakta men säker utveckla till att kunna gå ner i spagat om tex 6 månader.
Man kan få en bra grund genom böcker och tidningar om vad man kan tänka på i olika övningarna för att få en start i övningen. Men jag lär sig tekniken när jag kan utforska min kropp och lära hur känslan är när du känner som mest i lårmusklerna, om det är den muskel som ska tränas.

Att inte känna första gången ÄR INGET MISSLYCKANDE. Det är en process och kanske så att nervtrådarna från muskeln till hjärnan inte är tillräckligt starka och att man är ovan.

Träning är spännande och roligt när jag lägger den på den nivån jag klarar av och släpper presteraren i mig.
Jag kan ha en morot/ förebild, men det ska fortfarande vara för din egna skull och inte för någon annan.
Jag har presterat så mycket mer i olika lopp när jag släppte presteraren och bara fokuserad på mig själv och inte försökte tävla med någon bredvid mig på spåret.

Allt nytt börja med att det är en ovana och även den personen som står bredvid dig på gymet med massa muskler och inget fett på kroppen har också varit nybörjare.

 

DU KAN ALDRIG VARA FEL!!!! Glöm aldrig det

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *