Balans!

20140113-223709.jpg

Alla har någon begränsning till att gör något som man inte har gjort förut. Ibland kan vi begränsa oss till den grad att varje dag ser likadan ut och ingenting nytt kommer att hända.
Så kan det även vara med träningen och visst förstår jag att rädslan infinner sig av att man inte riktigt vet hur man ska göra eller rädslan för att skada sig. Kanske det finns gamla minnen kvar som ligger i bakhuvudet och påminner om när man kanske skadade sig vid ett idrottssammanhang och sen har den rädslan legat kvar i huvudet. Jag vill då säga att mycket av skadan sitter i huvudet och jag kan väl säga det då jag har utmanat vissa PT kunder att möta sina rädslor och upptäcka att det verkligen satt i huvudet och att det inte handlade om att man inte kan.
Kroppen kommer absolut vara ovan och rörelsen är inte perfekt direkt, men vem gör något första gången perfekt?

Ibland ställer jag PT kunder på bosuboll som är en halv pilatesboll. Halva är som en boll och andra sidan helt plan som man står på. När du ställer dig på den så blir det ostadigt, kanske du börja spänna dig och benen börjar skaka ännu mer. Du får ingen styrsel på denna bosuboll då den vobblar åt alla håll.
Här kommer den mentala delen in i övningen. Fortsätter man att rädda situationen med att flaxa med armar eller ha tankarna över att kanske falla så fortsätter vobblandet.
Kraften i detta är att när du bestämmer dig för att bollen ska vara stilla så tar det inte många sekunder då bosubollen är helt stilla. Du har här tagit kommandot över övningen och denna ostadiga boll. Du sätter gränser och talar om för kroppen att det du som styr kroppen till att göra det du vill att den ska göra….vara stilla!!

Detta säger mig bara att jag har den kraften att påverka mig själv och min kropp att klara av det mesta som jag inte trodde att jag skulle klarat av. Jag skapar en närvaro till det jag gör precis här och nu. Resultat i sin träning kommer att komma såååå mycket fortare och kunskaperna till hur man ska göra blir mer självklara.

Det är inte hur många gånger jag hinner en övning på en viss tid eller hur mycket vikter som jag kan ta. Det är kombinationen av närvaro och det man ska utföra. Du har kommandot över övningarna du gör och inte tvärtom. Det är inte bara en övning som ska göras och så får man muskler, blir smalare.

Du styr dina val, du styr vilka resultat du vill ha, du är chef över din kropp och dina tankar.Ingen kan förändra sin kropp förrän man är beredd att satsa för att göra en förändring och inte falla för frestelser för att uppnå sitt mål.
Att vara med resan till resultat och förändra sin kropp skapar kunskaper till en själv vad man är kapabel att göra och bygger upp en självkänsla och självförtroende till andra val i livet.

Balans är samarbetet med sin kropp.
Balans till sitt liv
Balans till sina val
Balans hittar du när du bestämmer dig för att vobblandet under dina fötter ska vara stilla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *