Spegel, spegel på väggen där…….

20140115-215459.jpg

Vad säger egentligen spegeln om vilken fysik jag är i???
Jag skulle väl säga att den säger absolut ingenting förutom att man kan se en kropp som man tycker om eller inte tycker om.
I min lokal har jag inga speglar och jag kan bara se fördelar med det.
Det är egentligen få ställen som har speglar förutom gym eller dance center. Man ska kunna se sig själv för att se om man har bra teknik. I vissa fall kan det vara bra för att hitta sin vinkel i en viss rörelse. Men även där tycker jag att man kan då titta direkt på armbågens vinkel genom att vrida på mitt huvud och titta direkt på armbågen om det är armbågen som ska ha en specifik vinkel. Spegeln säger egentligen inte hur övningen känns!!! Övningen känns när man tar över kommandot över rörelsen och aktiverar dom muskler som ska jobba i specifik övning. Jag tränar då upp närvaro/ koncentration, jag lär mig vad jag behöver spänna för att få rätt position osv.
Det finns väl ingen som har spegel när man ska ut och träna in golf teknik eller fotboll teknik, eller tennis teknik osv. Där går man på känslan.

Jag känner att närvaron blir så mycket bättre och mina kunder hittar övningen så mycket snabbare än om man skulle förlita sig på en spegel. Mina kunder kan då också applicera och hitta känslan när dom sen tar sig ut på spåret och springer. Reflektera på vad som händer med kroppen och bara hitta en nyfikenhet i alla känslor som uppkommer under en runda i skogen. Spännande……nu kände jag mig tyngre i kroppen…varför?? Vad kan jag göra för att hitta tillbaka till lättheten jag hade nyss osv osv. Träning är närvaro med sin kropp och reflektioner och att det blir tungt betyder inte att du är dålig eller inte orkar.

Jag kan märka det otroligt tydligt när mina tankar drar iväg till tankar som att…oj oj oj…idag blir det en lång dag och det kommer vara jobbigt med att fara runt en massa..osv osv. Då blir jag direkt tyngre och det för att jag lägger in negativa tankar. Jag omvandlar då till att tänka på känslan innan hur lätt jag kände mig i kroppen och på det sättet föra mig in i tankarna hur lätt allt känns, sträcker på mig lite till och spänner rumpan, sänker axlarna och känner/ skapar tankar hur jag flyger fram i spåret.

Dom ställen jag kör klasser på som inte har speglar har jag mer närvaro av från mina kunder. Mer närvaro med sig själva och snabbare resultat och förståelse på hur dom ska applicera övningarna för att få så bra teknik som möjligt.

 

Spegel, spegel på väggen där…du säger mig ingenting om hur mina känslor är:)

Uppgift till dig:)

Skriv ner 4-5 personer som betyder mest för dig. Som du har dig närmast och älskar mest. Som du skulle kunna göra vad som helst för och till och med dö för.

Skriv ner dom personerna på ett papper och sen kommentera här på bloggen med att bara skriva KLART!
Då vet jag att du skrivit ner dessa personer. På fredag tar jag upp detta igen med nya frågor:)
Så du behöver inte skriva in vilka du skrev här, utan håll det för dig själv!!

 

KRAM!!

2 svar på “Spegel, spegel på väggen där…….”

  1. Klart <3 Bra uppgift, tack för att du får mig att stanna upp och tänka till. Du inspirerar!
    Kram
    Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *